Kérdésekre - Válaszok

•Mi ez a játék?
A Yandere Simulator egy lopakodó játék, ahol egy fiúra vadászunk, és titokban megöljük azokat a lányokat, akiket látjuk, hogy érdekel a kiszemeltünk, de az ártatlan kislányt játsszuk.


•Mit jelent a "Yandere" kifejezés?
A Yandere egy olyan személy, aki betegesen rajong valakiért, annyira, hogy képes megölni azt a lányt/fiút, aki látja, hogy érdeklődik a kiszemeltje iránt. 

•Mi a játékmenete?
A játékban le kell nyomozni egy konkrét célt, aki érdeklődik a kiszemeltünk(Senpai) iránt, és meg kell őt ölni. Lehet lopakodni, hogy úgy öljük meg az adott személyt, hogy ne keltsünk semmiféle feltűnést,  de ehhez ügyelni kell arra, hogy ne legyenek szemtanúk a gyilkosságon. Ha észrevesznek, kihívhatják ránk a rendőrséget, és meghalunk.

Ha valaki meglátja, hogy megölsz valakit/ hullát vonszolsz, vagy akár csak véres a padló, akkor az elmegy szólni a tanárnak, aki hívja a rendőrséget, ami a játék végét jelentheti. 

Ha eltávolítod a nyomokat (vér,hulla,a tárgy,amivel megölted), de a felsőd véres, és így mész emberekhez, furcsán fognak reagálni. Ha nem akarsz megölni senkit, a riválisod hírnevét tönkre teheted, vagy kirúgathatod az iskolából. A riválisodat el is rabolhatod, hazaviheted, és megkínozhatod, egészen addig, amíg teljesen meg nem őrül, annyira, hogy másnap, ha viszed az iskolába megöl valaki mást , és ő maga is öngyilkos lesz.

Ha a Senpai lesz szemtanúja, hogy megöltél valaki/hullát vonszolsz/véres a felsőd, akkor örökre megutál téged, és végre lesz a játéknak.

•Milyen funkciók vannak a játékban?
Hírnév: Ha a diákok észreveszik, hogy valami furcsát csinálsz, pletykálni fognak rólad. Ha alacsony hírneved van, pletykálni fognak rólad, és óvatosak lesznek a közeledben. (Bal alsó sarokban, a "Reputation" jelzi, hogy mekkora a hírneved)
Ha magas hírneved van, a diákokat nem érdekli, hogyha furcsát csinálsz, és hajlandóak lesznek megtenni valamit, hogy a kedvedre tegyenek.

Elmeállapot: Ha valami erőszakos cselekedetet követsz el, az elmeállapotod csökkenni fog. Ez ahhoz fog vezetni,hogy a karaktered őrültnek fog kinézni. Ha nagyon alacsony az elmeállapotod, az emberek látni fogják rajtad, hogy láthatólagosan is őrült vagy. Ha a kiszemelted, Senpai meglátja, hogy megőrültél, örökre megutál téged, és vége lesz a játéknak.


Yandere látás: Yandere funkciókat találsz, ha megnyomod a Kontrollt (Ctrl) Ha hosszú ideig nyomod, megjelenik a Yandere látás, azaz láthatod,a fontos embereket(Senpai, barátok, riválisok) és tárgyakat(méreg, kés,stb.) Ha nyomogatod a Kontrollt, akkor elkezdesz hisztérikusan nevetni. Ha egyszer megnyomod, csak simán kacagsz egyet.

Bugyik fotózása: Ha egy karakternek teljesíteni kell egy feladatot, például Kokona Harukának (Lila hajú, és két oldalra fogott "csavart" haja van), akkor info-chantől kérhetsz segítséget. Kokona esetében túl szűk lesz az uniformisa, és egy újat kell neki keresnünk. Info-Cahntől kérhetünk egy új uniformist Kokona számára, de előtte le kell fotózunk öt bugyit, szóval le kell mennünk kúszásmódba (hosszasan meg kell nyomni a C gombot) elő kell vennünk a telefonunkat (jobb egérgomb) és be kell lesnünk néhány lány szoknyája alá, és lefotózni őket(bal egérgomb). Ezek után az F betű lenyomásával elküldhetjük Info-Channek a bugyifotót, ő meg írni fogja, hogy kinek a bugyiját fotóztuk le.

•Milyen játékmotorral működik a Yandere Simulator?
A Yandere Simulatorhoz Unity játékmotort használ a készítő.

• Lehetséges lesz, hogy megnyerjük a játékot?
Igen! Különféle módszerek lesznek majd a játék megnyerésére. Egyelőre csak egy mód van, mégpedig az, hogyha Kokona feljön hozzánk beszélgetni, vagy megöljük, vagy nem, de Senpai mindkét esetben a mienk lesz.

•Mi a legnagyobb probléma, ami a játék fejlesztését akadályozza?
A játék készítő válasza: Nagyon kevés szabadidőm van ahhoz, hogy fejlesszem a játékot, és túl sok e-mailt kapok.
Kérlek ne küldj kéréseket, javaslatokat, illetve kérdéseket. És kérlek ne jelentsd azokat a hibákat, amik már szerepelnek a hibajelentés oldalon.

•Mik a rendszerkövetelmények?
"Ezt túl korai megmondani. Addig, amíg nem végeztem a játékkal, nem tudok pontos információkat mondani."

•Testre lehet szabni a karaktereket? Kaphatok férfi Senpai helyett női Senpait?
A játék elején a játékos képes leszel dönteni Senpai neméről. Ha női Senpait választasz, az esetben a főszereplőnk leszbikus lesz. Jelenleg meg tudod változtatni Senpai megjelenését, a főszereplő testreszabása még készül.

•Testre fogom tudni szabni Yandere-chan nemét?
Valószínűleg igen, tervben van.

•Lesznek modok a játékban?
A játékban vannak különböző modok, amiket az Ü-gomb nyomva tartásával tudsz megnézni. Azonban túl korai még megmondani, hogy milyen modok lesznek, a végső játékban,

•Lesznek a játékban hang hatások?
"Számos hangszínésszel működök együtt jelenleg, akik hang felvételeket biztosítanak nekem. De még túl korai, hogy erről bármit is mondjak."

•A "Yandere Simulator" a játék végeleges neve?
"Azt hiszem van néhány nyomós okom arra, hogy megváltoztassam a játék címét, valamint,hogy a hangok is sokkal komolyabban legyenek, azonban még nem vagyok kész a játékkal, így nem tudom, hogy mi lesz a játék végleges címe."

•Lesz a Yandere Simulatorban online multiplayer mod?
A fejlesztő írta: "Nekem semmiféle programozási tapasztalatom nincsen, az online multiplayer moddal kapcsolatban.. Lehet, hogy hetek, vagy hónapok alatt megtanulhatom,de van egy jobb ötletem. Felveszek majd valakit, aki ért ezekhez, és majd meglátjuk, hogy lesz a játékban ilyen funkció."

•Mi a főszereplő teljes neve? És Senpaié micsoda?
A főszereplő teljes neve Yandere-chan, és a kiszemeltje, Senpai-kun(vagy Senpai-chan, attól függ, hogy női,vagy férfi Senpait választunk. A Senpai-chan női karakterre utal) A végleges játékban a neve lehet, hogy "Ayano Aishi" lesz, Senpaié pedig "Taro Yamada".

•Tudom, hogy mikor született Senpai? Tudok neki ajándékot adni? Tudok neki szerelmeslevelet küldeni?
Jelenleg a játékos semmiféle kapcsolatba nem léphet Senpaiial. A játék nem a barátkozásról, és a románcról szól. A játék arról szól,hogy a játékos szabotálja Senpai, és más lányok szerelmi életét. A jövőben minden héten egy új rivális fog megjelenni, aki Senpaiba lesz szerelmes, és lesz egy második ember is, akibe szerelmes lesz. Ilyenkor megölhetjük az új riválisunkat, de össze is hozhatjuk a második szerelmével. Erre majd egy hét áll rendelkezésünkre. Yandere-chan nem fog Senpainak szerelmet vallani addig, amíg az összes riválist össze nem hozta valaki mással, vagy meg nem ölte őket.

•Mikor jön ki a végleges játék, mennyibe fog kerülni?
"Az ár, és a megjelenés dátuma sok különböző tényezőtől függ. Előreláthatólag a játék 2017 végére vagy 2018 elejére lesz kész, de a legfontosabb tényező a Kickstarter adománygyűjtő kampány. Ha a Kickstarter nem éri el a támogatási célt( azaz egy bizonyos összeget), akkor a játék lehet, hogy nagyon gagyi lesz, és nem lesz benne egy csomó olyan funkció, amit már megbeszéltünk. A játék minőségétől függ, hogy mennyibe fog kerülni. Ha tényleg eléggé gagyi lesz, ingyenes lesz a játék.Ha elérjük a szükséges összeget a játék finanszírozásához, akkor benne lesz minden funkció,amit megbeszéltünk. A játék 5-10 dollárba fog kerülni.(1400,2800 Ft körül). Ha a Kickstarter egy csomó pénz fog kapni, akkor néhány ember kérését is beletesszük a játékba, ami még plusz idő, akár egy évig, vagy több ideig is eltarthat. Ez esetben a játék 15$ lesz. (4200 Ft körül)"

•Lesz folytatás?
Korai erről beszélni, mielőtt még a játék teljesen kész lenne. De előre láthatólag nem lesz folytatás, ha...

-Ha a játék sikeres lesz (az emberek szeretik), de pénzügyi kudarcot hoz (kevesen vásárolják). Ezesetben a pénzügyet megpróbálná a fejlesztő megoldani és lehet szó a folytatásról. 

-Ha a játék pénzügyi sikert hoz(sokan vásárolnak), de rengeteg hiba lesz benne (az emberek utálják). Akkor valószínűleg nem lesz folytatás.

-Ha az emberek 100%-ig elégedettek a játékkal, és nem érzik, hogy folytatás szükséges, akkor nem lesz.

-Ha a Yandere Simulator túl betegesre sikeredik, mire kész lesz, valószínűleg nem lesz folytatás.